От прокуратурата уточняват, че по-рано Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер

...
От прокуратурата уточняват, че по-рано Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер
Коментари Харесай

Британската прокуратура обвини петима български граждани в шпионаж в полза на Русия

От прокуратурата прецизират, че по-рано Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер Джамбазов са били упрекнати единствено за подправяне на публични документи

Петима български жители, арестувани във Англия през февруари, са упрекнати в шпионаж в интерес на Русия. Съответното изказване беше публикувано от пресслужбата на Кралската прокуратура по наказателни каузи. Българите са „ упрекнати в скрит план за събиране на информация, която би била директно или индиректно потребна за неприятелска страна “, оповестява ТАСС.

45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов, 31-годишната Катрин Иванова, 31-годишният Иван Стоянов и 29-годишната Ваня Габерова са упрекнати в сговор за събиране на информация, която директно или индиректно е полезна за неприятелска страна, в периода от 30 август 2020 година до 8 февруари 2023 година, за накърняване на сигурността и ползите на [британската] страна “, се споделя в изказването.

От прокуратурата прецизират, че по-рано Русев, Джамбазов и Иванова са били упрекнати единствено за подправяне на публични документи, в това число паспорти и други документи за идентичност.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР